Antti Auvinen (FI)

Nulla Salus

Suomalaissäveltäjä Antti Auvinen tutkii sointiväriä ja rytmiä. Hän on tähän mennessä säveltänyt teoksia monille yhtyeille, soolosoittimille ja orkesterille. Säveltäessään akustisille soittimille hän on aina ollut kiinnostunut erilaisista soitinväreistä sekä soitinten ja soittotapojen epäperinteisistä yhdistelmistä.

Rytmin keinoin Auvinen luo ja purkaa musiikillisia jännitteitä. Vaikutelman musiikillisesta suunnasta hän luo teostensa polyrytmisillä ja polypulssillisilla efekteillä. Rytmillä ja sointivärillä hän luo musiikillisten yksiköiden ominaispiirteitä, jotka pysyvät tunnistettavina vaikka jokainen yksityiskohta vaihtuisikin. Samanaikaiset rytmitilanteet esiintyvät hänen partituureissaan voimakkaina ja energeettisinä jännitteinä ja ovat tunnusomaisia hänen säveltämiselleen. Vaikka Auvisen katsanto musiikkiin on modernistinen, ei hän laiminlyö tunnelatauksia, jotka ovat merkittävässä osassa hänen teoksissaan.

Auvisen teoksia on esitetty lukuisilla festivaaleilla Pohjoismaissa ja useissa Euroopan valtioissa, ja niitä on kuultu myös USA:ssa, Australiassa ja Japanissa. Auvinen tekee tiuhaan yhteistyötä uuteen musiikkiin erikoistuneiden taiteilijoiden, yhtyeiden ja festivaalien kanssa.

Nulla Salus (2002) kirjoitettiin nokkahuilunsoittaja Erik Bosgraafille ja kitaristi Izhar Eliasille. Kantaesitys oli vuonna 2002 Lux Musicae -festivaalilla Siuntiossa.

Luento 3, torstai 3.9. klo 12.00, Pohjoismainen kulttuuripiste
Konsertti 5, perjantai 4.9. klo 20.30, Vapaan Taiteen Tila

B_AUVINEN