Finnur Karlsson (IS)

Waves

Finnur Karlsson valmistui sävellyksen kandidaatiksi Islannin taideakatemiasta vuonna 2012, jossa hänen opettajinaan olivat pääasiassa Úlfar Ingi Haraldsson ja Atli Ingólfsson. Finnur asuu parhaillaan Kööpenhaminassa, jossa hän opiskelee Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa. Sieltä hän suunnittelee valmistuvansa maisteriksi keväällä 2015. Hänen tärkeimpiin opettajiinsa akatemiassa lukeutuvat Hans Abrahamsen ja Niels Rosing-Schow. Finnur esiintyy säännöllisesti erinäisten bändien ja kuorojen kanssa, joista huomattaviin on kaksi albumia julkaissut Balkanbändi Orphic Oxtra, sekä kamarikuoro Staka Kööpenhaminassa.

Finnurin musiikkia ovat esittäneet yhtyeet kuten Iceland Amateur Symphony Orchestra, Ventus, Decoda, Staka, Caput ja Nordic Chamber Soloists. Finnurin musiikkia on myös sisältynyt festivaaleille kuten Við Djúpið, UNM, Pulsar, Upp rís úr rafinu ja Sonic festival. Finnur on residenssisäveltäjä Skálholt Summer Concerts festivaalille vuonna 2015. Finnur on yhdessä
Halldór Smárasonin, Haukur Þór Harðarsonin ja Petter Ekmanin kanssa säveltäjäkollektiivi Erratan jäsen. Yhtenä kollektiivin seuraavana projektina on jäsenten musiikkia sisältävän levyn julkaisu.

Konsertti 3, torstai 3.9. klo 19.00, Camerata, Musiikkitalo

B_KARLSSON