Halldor Smarason (IS)

_a_at_na

Halldór Smárason syntyi Islannissa vuonna 1989. Hän suoritti pianotutkintonsa samaan aikaan kuin valmistui lukiosta keväällä 2009. Hänellä on sävellyksen kandidaatin tutkinto Islannin taideakatemiasta ja vastaava maisterin tutkinto Manhattan School of Musicista, jossa hän
opiskeli Fulbright –stipendiaattina.
Halldór sai äskettäin paikan Manhattan School of Musicin DMA–ohjelmasta,
jonka hän aloittaa syksyllä 2015. Keväällä 2015 hän sai ammattiinvalmentautumistuen työskennelläkseen Beat Furrerin kanssa Wienissä ja Grazissa. Vuosien varrella häntä ovat pääasiallisesti opettaneet säveltämisessä tohtori Reiko Füting, Atli Ingólfsson ja Tryggvi M. Baldvinsson sekä pianossa Sigríður Ragnarsdóttir.

Halldór on työskennellyt monien arvostettujen taiteilijoiden kanssa. Heihin lukeutuvat Psappha, TAK, Caput, Oslo Sinfonietta, MSM Symphony, Daniel Lippel, Reykjavík’s Trio, Duo Harpverk, Oslo Sinfonietta, Elektra Ensemble, The Iceland Youth Symphony Orchestra, Ensemble NeoN, Marco Fusi ja Decoda.
Halldór on osallistunut UNM:iin vuosina 2013 ja 2014, unohtamatta tahoja Nordic Cool vuonna 2013 ja Sonic Festival 3.0 vuonna 2014. Hän toimi residenssisäveltäjänä tahoille Við Djúpið 2011 ja Podium Festival.

Vuosien mittaan Halldór on esiintynyt lukuisissa yhteyksissä solistina tai erinäisten ryhmien jäsenenä. Esiintymisten ohella Halldórin musiikkia voi kuulla muutamassa elokuvassa ja useilla CD–äänitteillä.

Konsertti 1, tiistai 1.9. klo 20.00, Black Box, Musiikkitalo

B_SMARASON