Jens Peter Møller (DK)

Trip Hazards

Olen opiskellut Simon Steen-Andersenin ja Niels Rønsholtin johdolla Aarhusin kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, jossa viime kesänä sain päätökseen kandidaatintutkintoni. Klassisen perinteen mukaisen musiikin säveltämisen ohella teen myös musiikkia erinäisille bändeille, joissa itse soitan. Sähköbassoa ja kitaraa soitan yhtäläisen hyvin ja viime vuosina olen aloittanut myös lyömäsoittimet. Viitisen vuotta sitten klassisten sävellysopintojeni alkuvaiheessa tutustuin läntisen Afrikan perinteiseen musiikkiin, joka on sitkeästi pysynyt suurena innoituksen
lähteenäni. Matkustin kahdesti Ghanaan vuosina 2012 ja 2014 ja toivon pääseväni sinne pian jälleen. Osallistuin UNM –festivaaleille vuosina 2012 (Reykjavík) ja 2014 (Malmö). Olen ollut Tanskan säveltäjäyhdistyksen jäsen vuodesta 2013. Syksystä 2015 lähtien opiskelin sävellystä Kööpenhaminan akatemiassa.

Trip Hazards on kirjoitettu alttosaksofonille, pasuunalle ja sellolle. Sävellys valmistui vuonna 2011 ja korjattiin 2012. Se on ensimmäinen klassinen teokseni, jota vielä mieluusti kuuntelen.

Konsertti 6, lauantai 5.9. klo 14.00, Alminsali, Kansallisooppera

B_MOLLER