Martin Stauning (DK)

Where We Are There Is No Here

Muisto asioista, joita ei koskaan tapahtunut. Yhdentekevät toistot, kun elämä jäljittelee elämää. Musiikillisen yhtenäisyyden jäänteet puettuna haljenneeksi ajaksi ja melodiaksi. Niskoittelu vastaan luovuttaminen.

Hylätyt tai alkuperäisestä käyttöyhteydestään etääntyneet paikat kuvina tai ideoina usein patistavat Martin Stauningin työhön, joka keskittyy äänessäolemiseen tapana, jolla välittyy sellaista musiikkia, joka on musiikin soiva kuva – sen sijaan että se sonorisesti edustaisi käsinkosketeltavaa ajatusta.

Sooloesityksissään, joita hän vaatii esitettäviksi itse, toimii hän äänen fyysisen manipualaation parissa. Se tapahtuu kehollisessa vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa – siis käyttäen säveltäjää kuin mitä hyvänsä rekvisiittaa, hylkäämällä käsityksen säveltäjästä luojapersoonana vaan kääntymällä takaisin lähestulkoon klassiseen käsitykseen säveltäjästä esittäjänä.

Martin Stauning on valmistunut Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta ja opiskellut Hans Abrahamsenin, Bent Sørensenin ja Niels Rosing-Schow’n johdolla.

Hän on toiminut UNM-puheenjohtajana ja on saanut Robert Russel Memorial Grant -apurahan ja residenssejä Dansk Tennis Fondilta ja Danish-American National Cultural Exchange DANCE:lta.

Konsertti 2, keskiviikko 2.9. klo 17.00, Organo, Musiikkitalo

B_STAUNING