Outi Tarkiainen (FI)

Liebklinge

Outi Tarkiainen (s. 1985) on säveltäjä, joka työskentelee sekä klassisen että jazzmusiikin kentällä. Tarkiainen on säveltänyt vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkesterille ja solistille, sekä musiikkia jazzorkestereille ja -ensembleille.

Säveltäjänä Tarkiainen on erityisesti kiinnostunut ihmisäänestä sen moninaisuudessaan. Useista Tarkiaisen teoksista voi löytää juuria paitsi länsimaisen taidemusiikin, myös jazzmusiikin traditioon. Hänen teoksissaan nämä kaksi perinnettä elävät usein orgaanisesti ja innovatiivisesti syvätason vuorovaikutuksessa keskenään. Tarkiaisen teoksia on esitetty monilla tärkeillä festivaaleilla, kuten Tampere Biennalessa, Musica Novassa ja Pori Jazzeilla. Vuonna 2015 hänet kutsuttiin residenssisäveltäjäksi ranskalaiselle festivaalille Musique Classique d’Uzerche. Hänen musiikkiaan on kuultu useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, esittäjinä mm. Metropole Orchestra, Henry Mancini Institute Chamber Orchestra, Miami Concert Jazz Band, Umo Jazz Orchestra, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Lapin kamariorkesteri, Uusinta Ensemble ja Zagros Ensemble. Solisteina hänen teoksissaan on toiminut monia jazzlegendoja kuten David Liebman, Randy Brecker, Conrad Herwig, Peter Erskine ja Dick Oatts. Säveltäjä-kapellimesterivieraana Tarkiainen on esiintynyt Ljublajanassa Slovenian Radion Big Bandin kutsumana sekä Norrbotten Big Bandin kutsumana Ruotsin kiertueilla vuosina 2011 ja 2015. Kesällä 2013 julkaistiin Tarkiaisen jazztuotantoa esittelevä debyyttilevy, jossa esiintyy Norrbotten Big Band solistinaan vokalisti Aili Ikonen. Hänen tuotantoaan on Norrbotten Big Bandin lisäksi levyttänyt Lapin kamariorkesteri, Umo Jazz Orchestra ja Metropole String Orchestra.
Tarkiainen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2010 opettajinaan Eero Hämeenniemi, Veli-Matti Puumala ja Kari Heinilä. Opintojaan hän on täydentänyt vuosien varrella mm. University of Miamissa ja Lontoon Guildhall School of Musicissa. Kuluvana vuonna Tarkiainen työskentelee laajamuotoisen orkesterilaulusarjan parissa, jonka häneltä tilasivat kolme Euroopan pohjoisinta ammattiorkesteria. Sävellystyönsä ohella Tarkiainen toimii lappilaisen Hiljaisuus-festivaalin taiteellisena johtajana.

Konsertti 7, lauantai 4.9. klo 17.00, Helsingin konservatorion konserttisali

B_TARKAINEN