Sauli Zinovjev (FI)

Pianokvartetto ”Chasse-Neige”

Sauli Zinovjev (s. 1988, Lahti) on opiskellut sävellystä Tapio Nevanlinnan oppilaana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2010. Lukuvuonna 2013-14 Zinovjev suoritti ERASMUS-ohjelman Saksassa Karlsruhen Musiikkikorkeakoulussa professori Wolfgang Rihmin johdolla. Marraskuussa 2014 Zinovjevin orkesteriteos Gryf voitti kolmannen palkinnon kansainvälisessä Uuno Klami -sävellyskilpailussa.

Zinovjevin musiikkia ovat esitettäneet suomessa ja ulkomailla mm. saksalainen Ensemble Recherche, Avanti! -kamariorkesteri, Kymi Sinfonietta ja Uusinta ensemble. http://www.saulizinovjev.com

”Pianokvartettoani säveltäessä tavoitteeni teoksessa oli saavuttaa pienellä kokoonpanolla täyteläinen ja orkestraalinen sointikuva. Kvarteton kokonaismuoto koostuu aalloista, jotka virtaavat erilaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin. Perinteistä kamarimusiikillista dialogia teoksessani esiintyy vain kerran välähdyksen omaisesti nopeasti ohitetussa tilanteessa, joka pakottaa musiikin orgaaniseen nousuun kohti kohoavaa jännitettä.

Pianokvartettoni lisänimi ”Chasse-Neige” on viittaus Franz Lisztin saman nimiseen pianokappaleeseen 12 transsendenttaalisen etydin kokoelmasta. Lisztin draamantaju ja hänen musiikkinsa puhuttelevuus ovat olleet minulle suuri inspiraation lähde omaan sävellystyöhöni.”

Konsertti 4, perjantai 4.9. klo 18.00, Balderin sali

B_ZINOVJEV