Sebastian Hilli (FI)

Hypha

Sebastian Hilli syntyi Helsingissä vuonna 1990. Suoritettuaan Kandidaatin tutkinnon sävellyksessä Sibelius-Akatemiassa Lauri Kilpiön johdolla, Hilli vietti vuoden vaihto-oppilaana Wienissä Univeristät für Musik Und Darstellende Kunstissa prof. Michael Jarrellin oppilaana. Tällä hetkellä hän viimeistelee Musiikin maisterin tutkintoa sävellyksessä prof. Veli-Matti Puumalan johdolla.

Hillin teoksia on esitetty festivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla, muun muassa Oslossa, Wienissä, New Yorkissa, Tokiossa, Kööpenhaminassa, Esbjergissä, Dresdenissä, Freiburgissa sekä Helsingissä. Yhtyeet kuten Avanti!, Zagros, Curious Chamber Players, Esbjerg Ensemble, Cikada, Ensemble Mise-en, Ensemble Recherche ja Tokyo Philharmonic Orchestra ovat esittäneet Hillin teoksia.

Hillin orkesteriteos Reachings valittiin vuonna 2015 kansainvälisen Toru Takemitsu –sävellyskilpailun finaaliin Tokioon. Finaaliin tuomarina toimi Kaija Saariaho, joka valitsi neljä finalistia anonyymisti.

http://www.sebastianhilli.com/

HYPHA (2014)

Hypha (eng.) on johdettu kreikan kielen sanasta ”Huphe”, tarkoittaen verkostoa tai kudosta. Suomen kielessä sana kääntyy hyyfi tai sienirihma. Teoksen nimi viittaa sävellyksen rakenteeseen ja sävellyksellisiin lähtökohtiin. Samoin kuin hyyfi, koostuen useasta peräkkäisestä sienisolusta muodostaen laajan verkoston, näen sävellykseni rakentuvan tiukasti rajatuista ideoista tai soluista, jotka muodostavat laajalle leviävän kudoksen.

Rihmasto ei ainoastaan kuvaa musiikin takana olevaa struktuuria vaan myös sen soivaa pintaa. Teos on jatkuvassa liikkeessä, ja musiikin pinnat koostuvat pienistä elementeistä/soluista muodostaen tiheän verkoston soivaa kudosta, joka laajenee ja kehittyy jatkuvasti.

Teos on kirjoitettu Ensemble Recherchelle, joka kantaesitti teoksen Musiikin aika –festivaalilla vuonna 2015 Viitasaarella.

Konsertti 4, perjantai 4.9. klo 18.00, Balderin sali

B_HILLI