Tine Surel Lange (NO)

Stemninger del I Mörket

Tine Surel Lange (s. 1989) ottaa innoituksensa luonnosta ja usein hyödyntää kenttä-äänityksiä (lähinnä Pohjois-Norjan luonnossa äänitettyjä) sävellystensä perustana. Hänen teosluetteloonsa kuuluu teoksia luontoäänien säestämistä soolo- ja kamariteoksista elektroakustisiin ja ääni-installaatioihin.

Tine Surel Lange syntyi Pohjois-Norjassa ja on opiskellut sekä Tanskassa että Norjassa; varhaista musiikkia Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, äänisuunnittelua Sonic Collegessa sekä Norjan musiikkiakatemiassa sävellystä.

Tine Surel Lange on aktiivinen esiintyjä, joka on esittänyt musiikkiaan Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Färsaarilla, Saksassa ja Venäjällä. Parhaillaan hän työstää Tanskan sukupuolitasa-arvon ministeriön tilaamaa interaktiivista ääni-installaatiota kunnioittamaan Tanskan satavuotista naisten äänioikeutta ja ehdolleasettumista. Sävellys on ensimmäinen sarjassa erilaisia tunnelmia, ja tämän aiheena on pimeys. Pimeyttä on kaikkialla; sisällämme, ulkopuolellamme, osana elämää ja jollain tavoin valonkin osana.

Konsertti 1, tiistai 1.9. klo 20.00, Black Box, Musiikkitalo

B_LANGE