TEOSHAKU 2019

UNG NORDISK MUSIK 2019: Piitime

HAE 1.7.2018 MENNESSÄ !

Hakulomake

Ung Nordisk Musik on nuorten pohjoismaisten säveltäjien ja äänitaiteilijoiden jokavuotinen festivaali. Seuraava festivaali järjestetään Piitimessä, Ruotsissa, kesän lopulla 2019.

Suomen teoshaussa valitaan seitsemän osallistujaa. Jokaiselta esitetään yksi teos festivaalin aikana. Osallistujille tarjotaan matkat ja majoitus Piitimessä festivaalin aikana. Konserttien lisäksi festivaalilla on luentoja ja mestarikursseja. Monille osallistujille verkostoituminen ja tutustuminen pohjoismaisiin kollegoihin muodostaa tärkeän osan festivaalin annista.

Tyylillisiä vaatimuksia ei teoshaussa ole. Suomen musiikkia ja äänitaidetta esitellään monipuolisesti ja kattavasti: Kokeellinen / Soitin / Elektroninen / Installaatio / Multimedia / Performanssi – kaikki teokset otetaan vastaan.

HAKUOHJEET

Säveltäjä Libero Mureddun kokoama raati valitsee festivaalille osallistuvat teokset. Raadin kokoonpano on salainen festivaalille valittujen teosten julkistamiseen saakka.

Teoshaun hakulomake ja kaikki erilliset liitteet tulee olla perillä 1.7.2018 klo 23.59 mennessä. Myöhästyneitä ja sääntöjen vastaisesti toimitettuja teoksia ei huomioida teosvalinnassa.

Myös tänä vuonna teoshaussa on käytössä sukupuolikiintiö. Kiintiö määrää osallistujien jakauman suhteeseen 3 + 4 (3/7 = 42%). Festivaalille osallistuu siis joko 4 miestä ja 3 ei-miestä, tai päinvastoin. Hakijat ilmoittavat sukupuolisuutensa (gender) hakulomakkeessa – mies, ei-mies. Lisätietoja kiintiöstä ja valinnoista täällä.

Kuka voi hakea?

Suomesta valitaan festivaalille seitsemän säveltäjää / äänitaiteilijaa. Osallistumisoikeus on kaikilla 1.7.1988 tai sen jälkeen syntyneillä. Osallistumisoikeus on myös niillä, joiden opinnot ovat kesken 1.7.2018 ja joilla ei ennestään ole musiikinalan maisteritutkintoa. Hakijoiden tulee olla Suomen kansalaisia tai asua vakituisesti Suomessa.

Samana vuonna saa hakea vain yhden maan edustajaksi, vaikka täyttäisikin useamman maan hakukriteerit. Tällaisessa tapauksessa tulee itse valita, minkä maan edustajaksi hakee. Mikäli säveltäjä hakee useamman maan edustajaksi kaikki hänen hakemuksensa hylätään.

Festivaalille voi tulla valituksi korkeintaan viitenä vuonna, minkä jälkeen ei voi enää hakea. Lisäksi artistit, joiden teokset valittiin edelliselle UNM-festivaalille (Bergen 2018) eivät voi osallistua tämän vuoden teoshakuun, vaan aikaisintaan vuoden 2020 festivaalin teoshakuun, joka julkaistaan toukokuussa 2019.

Miten hakea?

Teoshakuun voi osallistua soitinkokoonpanoilla, kuten orkesteri-, sinfonietta-, jousiorkesteri-, kamarimusiikki- , kuoro-, ja sooloteoksilla; ”fixed media” (nauha) -teoksilla; live-elektroniikkaa sisältävillä teoksilla; äänitaiteella; performatiivisilla teoksilla, installaatioilla, sekä teoksilla joiden konsepti ei istu mihinkään edellämainittuun kategoriaan.

Festivaalille voi hakea korkeintaan kahdella teoksella, ja vain yksi teos hakijaa kohti voidaan valita festivaalille. Jos teos joudutaan käytännön syistä perumaan, pyritään hakijan toinen varasijoille yltänyt teos esittämään. Jos tämä ei ole mahdollista, valitaan ensimmäisen varasijan teos. Useammalla teoksella haettaessa tulee käyttää samaa hakulomaketta ja nimimerkkiä.

SÄHKÖINEN HAKU

1)      Täytä hakulomake täällä.

2)      Lähetä kaikki liitteet – partituurit, äänitiedostot, videot jne. – jonkin pilvipalvelun (esim. Dropbox tai wetransfer) kautta osoitteeseen unmfinland(a)gmail.com. Pienet liitteet, kuten yksittäiset pdf-tiedostot, voi lähettää suoraan sähköpostitse. Mikään liite ei saa sisältää taiteilijan oikeaa nimeä missään muodossa. Kaikki liitteet nimetään niin, että hakijan nimimerkki sekä teoksen (oikea) nimi käy selväksi.

Muista poistaa äänitiedostosta metadata. Ohjeita metadatan poistamiseen löytyy esimerkiksi täältä: Mac / Pc

Liitteet

Nuotinnettu teos:

Lähetä partituuri pdf-muodossa. Suosittelemme vahvasti, että lisäät myös konserttiäänitteen, videotallenteen tai MIDI-soitteen. Jos teos sisältää ääniraidan, äänitiedosto vaaditaan (ks. fixed media).

”Fixed media” -teos:

Lähetä stereo-äänitiedosto (aiff, wav, mp3) tai video. Lähetä lisäksi kuvaus esitystekniikasta pdf-tiedostona.

Muu teos:

Lähetä kuvaus teoksesta ja teoksen esitystekniikasta pdf-tiedostona ja lisää vapaasti liitteitä, jotka auttavat raatia arvioimaan teosta (ääni, kuva, video jne.).

Jos sinulla on kysymyksiä hakulomakkeen täytöstä tai liitteiden lähettämisestä ota yhteyttä Suomen UNM-puheenjohtajiin. Puheenjohtajat eivät osallistu tuomarointiin millään tavalla, ja auttavat siis mielellään jos sinulla on ongelmia hakuprosessin aikana. Älä kuitenkaan jätä kysymyksiäsi viime tinkaan, vaan ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen teoshaun päättymistä.

Hakija sitoutuu tarvittaessa toimittamaan uudestaan kaikki nuotit ja muut esitysmateriaalit elektronisessa muodossa järjestäjätaholle jos tulee valituksi. Festivaalilla esitetään valituista teoksista se versio, jonka raati on teoshaussa hyväksynyt.

Suomen UNM-puheenjohtajat – Dante ja Lauri – vastaavat mielellään kaikkiin teoshakuun ja festivaaliin liittyviin kysymyksiin. Paljon onnea hakuun!

Ystävällisin terveisin,

Dante Thelestam ja Lauri Supponen

unmfinland (at) gmail.com