TEOSHAKU 2018

UNG NORDISK MUSIK 2018: Bergen

HAE 15.12.2017 MENNESSÄ !

Hakulomake

Ung Nordisk Musik on nuorten pohjoismaisten säveltäjien ja äänitaiteilijoiden jokavuotinen festivaali. Seuraava festivaali järjestetään Bergenissä, Norjassa, 28.8.-1.9.2018. Teemana tänä vuonna on ”Statements and Rituals”.

Suomen teoshaussa valitaan seitsemän osallistujaa. Jokaiselta esitetään yksi teos festivaalin aikana. Osallistujille tarjotaan matkat ja majoitus Bergenissä festivaalin aikana. Konserttien lisäksi festivaalilla on luentoja ja mestarikursseja. Monille osallistujille verkostoituminen ja tutustuminen pohjoismaisiin kollegoihin muodostaa tärkeän osan festivaalin annista.

Tyylillisiä vaatimuksia ei teoshaussa ole. Suomen musiikkia ja äänitaidetta esitellään monipuolisesti ja kattavasti: Kokeellinen / Soitin / Elektroninen / Installaatio / Multimedia / Performanssi – kaikki teokset otetaan vastaan.

HAKUOHJEET

Säveltäjä Timothy Pagen kokoama raati valitsee festivaalille osallistuvat teokset. Raadin kokoonpano on salainen festivaalille valittujen teosten julkistamiseen saakka.

Teoshaun hakulomake ja kaikki erilliset liitteet tulee olla perillä 15.12.2017 klo 23.59 mennessä. Myöhästyneitä ja sääntöjen vastaisesti toimitettuja teoksia ei huomioida teosvalinnassa.

Tänä vuonna teoshaussa on käytössä sukupuolikiintiö. Kiintiö määrää osallistujien sukupuolijakauman suhteeseen 3 + 4 (3/7 = 42%). Festivaalille osallistuu siis joko 4 miestä ja 3 ei-miestä, tai päinvastoin. Hakijat ilmoittavat sukupuolensa hakulomakkeessa – mies, nainen tai muu. Lisätietoja kiintiöstä täällä.

Kuka voi hakea?

Suomesta valitaan festivaalille seitsemän säveltäjää / äänitaiteilijaa. Osallistumisoikeus on kaikilla 15.12.1987 tai sen jälkeen syntyneillä sekä niillä, joiden opinnot ovat kesken 15.12.2017 ja joilla ei ennestään ole musiikinalan maisteritutkintoa. Hakijoiden tulee olla Suomen kansalaisia tai asua vakituisesti Suomessa.

Samana vuonna saa hakea vain yhden maan edustajaksi, vaikka täyttäisikin useamman maan hakukriteerit. Tällaisessa tapauksessa tulee itse valita, minkä maan edustajaksi hakee. Mikäli säveltäjä hakee useamman maan edustajaksi kaikki hänen hakemuksensa hylätään.

Hakija voi osallistua festivaalille korkeintaan viitenä vuonna. Säveltäjä, jonka teos esitettiin edellisellä UNM-festivaalilla (Reykjavík 2017) ei voi osallistua tämän vuoden teoshakuun, vaan aikaisintaan vuoden 2019 festivaalin teoshakuun, joka julkaistaan toukokuussa 2018.

Miten hakea?

Teoshakuun voi osallistua soitinkokoonpanoilla, kuten orkesteri-, sinfonietta-, jousiorkesteri-, kamarimusiikki- , kuoro-, ja sooloteoksilla; ”fixed media” (nauha) -teoksilla; live-elektroniikkaa sisältävillä teoksilla; äänitaiteella; performatiivisilla teoksilla, installaatioilla, sekä teoksilla joiden konsepti ei istu mihinkään edellämainittuun kategoriaan.

Festivaalille on varmistunut nuoriso-orkesteri. Kannustamme hakijoita lähettämään orkesteriteoksia, jotka soveltuvat nuorille muusikoille.

Lisäksi festivaalilla esiintyvät Ensemble BIT20, Edvard Grieg Choir ja Ensemble Temporum.

Festivaalille voi hakea korkeintaan kahdella teoksella, ja vain yksi teos hakijaa kohti voidaan valita festivaalille. Jos teos joudutaan käytännön syistä perumaan, pyritään hakijan toinen varasijoille yltänyt teos esittämään. Jos tämä ei ole mahdollista, valitaan ensimmäisen varasijan teos. Useammalla teoksella haettaessa tulee käyttää samaa hakulomaketta ja nimimerkkiä.

Suomen teoshaku tapahtuu tänä vuonna yksinomaan sähköisesti.

 

SÄHKÖINEN HAKU

1)      Täytä hakulomake täällä.

2)      Lähetä kaikki liitteet (partituurit, äänitiedostot, videot) ensisijaisesti pilvipalvelun wetransfer kautta osoitteeseen unmfinland(a)gmail.com. Pienet liitteet, kuten yksittäiset pdf-tiedostot, voi kuitenkin lähettää suoraan sähköpostitse. Mikään liite ei saa sisältää taiteilijan oikeaa nimeä missään muodossa. Kaikki liitteet nimetään niin, että sekä hakijan nimimerkki että teoksen oikea nimi käy selväksi.

Muista poistaa äänitiedostosta metadata! Ohjeita metadatan poistamiseen löytyy esimerkiksi täältä: Mac / Pc

Liitteet

Nuotinnettu teos:
Lähetä partituuri pdf-muodossa. Halutessasi voit myös lisätä konserttiäänitteen tai videotallenteen. Jos teos sisältää ääniraidan, äänitiedosto vaaditaan (ks. fixed media).

”Fixed media” -teos:
Lähetä stereo-äänitiedosto (aiff, wav, mp3). Jos kyseessä ei ole teos stereoäänelle, lähetä lisäksi kuvaus esitystekniikasta pdf-tiedostona.

Multimedia / installaatio / performanssi / muu teos:
Lähetä kuvaus teoksen esitystekniikasta pdf-tiedostona ja lisää liitteitä, jotka auttavat raatia arvioimaan teosta (ääni, kuva, video jne.).

Jos sinulla on kysymyksiä hakulomakkeen täytöstä tai liitteiden lähettämisestä ota yhteyttä Suomen UNM-puheenjohtajiin. Puheenjohtajat eivät osallistu tuomarointiin millään tavalla, ja auttavat siis mielellään jos sinulla on ongelmia hakuprosessin aikana. Älä kuitenkaan jätä kysymyksiäsi viime tinkaan, vaan ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen teoshaun päättymistä.

—-

Hakija sitoutuu tarvittaessa toimittamaan kaikki tiedot vielä uudestaan elektronisessa muodossa järjestäjätaholle jos tulee valituksi. Festivaalilla esitetään valituista teoksista se versio, jonka raati on teoshaussa hyväksynyt.

Suomen UNM-puheenjohtajat – Dante ja Lauri – vastaavat mielellään kaikkiin teoshakuun ja festivaaliin liittyviin kysymyksiin. Paljon onnea hakuun!

Ystävällisin terveisin,
Dante Thelestam ja Lauri Supponen
unmfinland (at) gmail.com